KAI- съвършенство от Изтока

Published : 2018-05-30 11:16:57
Categories : Default , Забавно в кухнята

KAI е японска марка за производство на висококачествени кухненски ножове и всичко свързано с тях. Вече повече от 100 години те усвояват и усъвършенстват изкуството на ковачеството и ножопроизводството. Днес са лидери в производството на ножове от Дамаска стомана.    

   

SHUN Classic Series    

  

  

Серията SHUN Classic комбинира вековната традиция в японското самурайско ковачество и модерните, сложни, производствени технологии. Резултатът от тази комбинация е изключително висококачествен нож от Дамаска стомана, който е изпипан до последния детайлтака че да запазва остротата си възможно най-дълго. Благодарение на това, ножовете от тази серия са перфектни за професионална употреба. 

Остриетатана SHUN Classic са красиви, защото са направени от Дамаска стомана с 32 слоя.

Дръжкатана ножовете е елегантна и тънка, удобна за дълга употреба.

Комбинирайки дръжката с острието се получава перфектен, естетичен дизайн, съчетан с качество и функционалност.

Стоманата, от която се правят ножовете е VG MAX, тя има твърдост 61(±1) по скалата на Рокуел. Използвани са 32 слоя стомана, за да може острието да пази твърдостта си, без да губи гъвкавостта си. Режещата част е заострена и от двете страни.    

   

SHUN PRO SHO SERIES      

    

 

SHUN Pro Sho несъмнено е една от най-добрите колекции на KAI. Ножовете са направени по стараяпонска технология с асиметрично острие използвайки възможно най-качествените материали. За Дамаската стомана се използва VG-10стомана, която е типична за японското производство.

Тази серия е високо оценена от професионални суши готвачи по целия свят.

Ножовете от тази серия стават все по-популярни в Европа, благодарение на асиметричното острие, което трудно може да се сравнява с повечето европейски ножове.

    

   

SHUN KAJI (blacksmith) SERIES

  

 

Kaji означава ковач на японски. Kajiе по-скоро определение за майсторите ковачи, които преди са ковали всеизвестните самурайски мечове. За да стане човек Kajiтрябва да е възможно най-добрият майстор в ковачеството. Тази серия на KAI, не е кръстена Kaji случайно. Това е символ на качеството и професионализма, които са вложени в производството на ножовете. 

Дамаската стомана, която представлява наслояване на различни видове стомана и обработването им с киселина, е перфектната технология, съчетаваща модерно производство с професионалното японско занаятчийство.

От сърцевината на ножа, произведена от висококачествена SG-2стомана до наслояването на Дамаската стомана, тези ножове са най-добрите на пазара.

SG-2е стоманата, която осигурява остротата и издържливосттана ножовете.Наслояването на различните видове стомана добавят здравина и изисканост. 

Повърхността е огледална от полирането на Дамаската стомана. Занитената, симетрична дръжка е направенапо специална технология, която осигурява комфортно рязане независимо дали използвате лява или дясна ръка.

   

  

SHUN NAGARE SERIES 

  

  

    

Със серията SHUN NagareKAI, създава поредният иновативен шедьовър в света на Японското ковачество.Изтънченият сложен дизайн, специалните характеристики на използваните материали и технически сложното производство, избутват ножовете от тази серия в най-високите редици на лукса и професионализма. 

На фино полираните, богато украсени остриета може да се видят радиално повтарящите се слоеве Дамаска стомана. Този ефект, съчетан с матираната сиво-черна дръжка придава на ножовете от тази серия изключително внушителна външност. Ножовете са направени от два различни вида стомана, които са слети в 72-слоева Дамаска стомана. 

Комплексното наслояване придава на острието много голяма издържливости запазва заостреността му дълготрайно.

   

   

SHUNPremier

        

   

Ножовете от серията SHUN Premier направени с помощта на известният немски готвач Тим Мелцерса направени, така че да пасват възможно най-уместно на нуждите и изискванията на всеки професионален готвач. В тази серия високите качества на стоманата, известни от серията SHUN Classic, са съчетани с напълно нова и завладяваща визия. Острието е разделено на три различни текстури. От клинът на ножа, до средата му повърхността на стоманата е обработена с чук – тази техника се нарича Цушиме. Средата на ножа е фино матирана Дамаска стомана, типично за серията SHUN. Режещата част е прецизно полирана, създавайки изключително остро и издържливо острие. 

Това изключително качествено острие е съчетано съссредно кафява орехова дръжка. 

Издържливата стомана, от която е направено острието осигурява дълготрайна острота. Сърцевината на ножа е направена от изключително твърдата VG Max стомана в която са съчетани и 32 слоя Дамаска стомана. Комбинирането на различните видове стомана правят острието много здраво, леко и същевременно гъвкаво. 

   

   

TMJ-1000 Tim Mälzer Junior

   

 

В сътрудничество с Тим Мелцер, известен немски готвач, KAIпроизвеждауникалендетски нож. Ножът е подходящ за малките фенове на кулинарията над 6 години, да се учат как да работят безопасно с професионално кухненско оборудване. С ергономичната си неплъзгаща дръжка, ножът може спокойно да легне в ръката на малките ентусиасти. С цел минимализиране на усилието и защита от изплъзване, ножът е с назъбено острие. Също така, върхът на острието е заоблен, за да се намали рискът от нараняване до минимум.

   

   

SEKI MAGOROKU SERIES

COMPOSITE

    

Серията Seki Magoroku Compositeе носител на няколко награди за дизайн и е символ на съвременния дизайнерски опит от семейството на KAIСерията съчетава динамика и лекота:  композитно  острие, съставено от два различни вида стомана и медна спойка, която минава през него. Стоманените слоеве  се произвеждат отделно и след това се свързват с помощта на  течна мед. Полученият външен вид е впечатляващ и прави острието ярък връх на японското ковачество. В комбинация с леката дървена дръжка, серията изглежда лека и изтънчена.

Острието комбинира различни структури и степени от стомана SUS420J2 и завършва с режещ ръб от особено твърда стомана VG-MAX. Двустранните остриета съчетават минималистична естетика с висока степен на задържане на ръба и устойчивост на корозия.   

   

SEKI MAGOROKU SERIES

RED WOOD

   

   

Ножовете от серията MagorokuRed Wood на японския производител на висококачествени ножове – KAIспират дъха със сатененото си острие, направено от висококачествена стомана с твърдост 58(±1)HRC по скалата на Рокуели полираната си режеща част. Традиционната дръжка, направена във формата на кестен е направена от червено дърво (секвоя). Дървото има висока масленост, поради което не гние. Полираният черен предпазител добавя хармония в тази модерна, висококачествена, японска композиция.

  

  

  

WASABI Black SERIES  

  

   

  

Полираноострие, черна дръжка: тези японски ножове са изработени от въглеродна стомана с твърдост от 58 (±1)HRC и  придават на вашата кухня неповторимата атмосфера на Далечния изток.
Дръжката разработена за серията 
Wasabi,  предлага оптимална хигиена благодарение на специалната комбинация от бамбуков прах и полипропилен - подпомагана от естествените антибактериалнисвойства на бамбука.
За разлика от традиционната японска дървена дръжка, 
чернатадръжкана този нож го обхваща изцяло. По този начин острието е тясно свързано с дръжката, което не позволява задържането на замърсяване. Това  прави  ножовете подходящи и за професионалната кухня.

    

     

PureKomachi2  

   

 

Неустоимите форми и цветове на ножовете от серията PureKomachiнепременно ще грабнат погледа Ви. Ножовете произведени от висококачествена неръждаема стомана и покрити с цветно, незалепващопокритие, не само се почистват лесно, но и предлагат оптимален комфорт при рязане, независимо дали сте левичар или десничар. Дръжката е изработена от висококачествен полипропилени е изключително ергономична. Ножовете от тази серия могат да бъдат перфектен подарък за модерните фенове на кулинарията!

Share this content